Andor Anikó

Március 15. - Állami kitüntetések átadása a Parlamentben

A nemzeti ünnep alkalmából adták át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseket. 2013-ban Széchenyi-díjat kapott Marosi Miklós, Magyar Érdemrend kitüntetésben Csete György, Ferencz István, Janáky György, Dr. Andor Anikó, Sipos György, Vesmás Péter, Benczúr László és Kovács Árpád részesült. Gratulálunk a díjazottaknak!

Komárom, Szabadság tér megújítása

Az átalakítás célja, hogy Komárom város főtere a meghatározó építészeti arculathoz méltó módon, komplex szemléletmóddal kerüljön felújításra, adjon teret a mai kor összes felmerülő igényére. A tér betölti a „főtér” funkciót, térstruktúrájával, anyaghasználatával hosszú távon szolgálja a várost.

Év Tájépítésze 2012 - Andor Anikó laudációja

A tájépítészet a távlatok művészete. A téré és az időé – együtt. Három lehetőségünk van a Land‑A esetében a harmónia és a kreativitás dicséretére. Andor Anikó és Torma Sarolta csapata, a Land-A Táj- és Környezettervezési Műterem tagjai: Füredi Kati , Leitner Enikő, Pásti Kati, Varga Eszter, Zsovák Ildikó, felváltva használja a kerttervezés, kertművészet szavakat is.

Köztér-megújítási Nívódíj 2012 - Komárom, Szabadság tér

A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) és az ICOMOS által kiírt pályázaton 2012-ben lakóterületi főtér kategóriában a komáromi Szabadság tér Köztér-megújítási Nívódíjat nyert. A tér a LAND-A Táj- és Környezettervezési Műterem generáltervezésében készült el, újabb bizonyítékát adva ezzel a tájépítész szakma komplexitásának.

Andor Anikó

Az az Andor Anikó vezette tájépítész csapat, akik csodát tettek egy Hódmezővásárhelyi utcában? Akik emberarcúvá, vonzóvá tudtak formálni egy gyógyszergyárat? Akik megtervezték a Hajógyári-sziget leromlott állapotú 70 hektáros közparkjának teljes felújítását?
Subscribe to Andor Anikó