Beszámoló a taggyűlésről és a megújult elnökségről

Kategória: 
Címkék: 

Kedves Kollégák!

Február 9-én lezajlott a Szövetség taggyűlése, melynek egyik legfontosabb célja a szövetség megújítása volt. A taggyűlést követően a megválasztott új alelnökökkel megkezdte munkáját a megújult elnökség.

Az éves taggyűlés hagyományos napirendi pontjai (az elnök és az alelnökök alkotta munkacsoportok beszámolója, a 2015. évi mérleg, a 2016. évi költségvetés és a 2017. évi költségvetés tervezet és programterv elfogadása) mellett a legfontosabb döntési pont az új alelnökök megválasztása volt. Lipcsei Ágnes, Liziczai Sándor, Máté Klaudia és Tatai Zsombor megüresedő helyére négy új alelnököt választott a taggyűlés. Az alelnöki tisztségekre az év elején tartott kérdőíves felmérések alapján történtek a jelölések. A jelölést Elek Attila, dr. Fekete Albert, Komlósné Hlatky Katalin és Papp Katalin elfogadta. A taggyűlésen mind a négy jelölt megválasztásra került. Az új alelnököknek sok sikert kívánunk munkájukhoz!

A taggyűlésen az új alelnökök megválasztása után bemutatásra kerültek a kérdőíves felmérés eredményei is. (Az eredmények itt is megtekinthetők.) A résztvevők értékes hozzászólásai további támpontokat nyújtanak az elnökségnek a szervezet megújításában, de egyúttal a tagság soraiból is többen jelezték, hogy aktívan részt vállalnának a szervezet egyes feladataiban. Nekik előre is külön köszönjük a segítséget! Az ilyen jellegű felajánlásokat továbbra is örömmel fogadja a szövetség elnöksége.

A taggyűlést követően felállt az új elnökség és megkezdte munkáját. A múlt héten tartott elnökségi ülésen a leköszönő elnökségi tagok átadták feladataikat, beszámoltak az egyes munkacsoportokhoz tartozó feladatokról és az elnökség közösen átbeszélte a közelgő Tájépítészet hónapja eseménysorozat fontosabb szervezési feladatait.

Mindezeken kívül felhívjuk a tagság figyelmét, hogy idén már van lehetőség az adó 1%-át felajánlani a szövetség működésére. Kérjük, hogy közvetlen munkatársaiknak is jelezzék ezt a lehetőséget!

Ezúton is köszönjük minden kedves kollégának részvételét az éves taggyűlésen, illetve segítségét a szervezet megújítása érdekében!

Magyar Tájépítészek Szövetségének elnöksége