Az év zöldtetője, zöldfala 2014

Kategória: 

A 15 éves Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége szakmai pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban:

Zöldtető (extezív, intenzív, egyéb)

Zöldfal (beltéri, kültéri)

A ZÉOSZ 1999-ben alakult a zöldtetők népszerűsítésére, célja, hogy itthon is minél több, az európai normálnak megfelelő zöldtető épüljön. Az utóbbi néhány évben a zöldtetők mellett a zöldfalak/zöldhomlokzatok is megjelentek a világban és itthon is kezd teret hódítani építésük.  A ZÉOSZ-hoz több erre specializálódott szakember csatlakozott már.

Forrás: pierregarden.hu

Pályázatok!

Szakembereknek
Felelevenítjük a régi hagyományt!

A pályázat célja: a hazai kertépítészeti gyakorlatban egyre sűrűbben feltűnő tetőn készült kerteknek, zöldtetőknek és az épületek falán létesített belső zöldfalaknak, külső zöldhomlokzatoknak kíván nagyobb nyilvánosságot adni a ZÉOSZ.
A pályázatok elbírálása során leszűrt tapasztalatok publikálása egyben a szakterület szakmai továbbfejlesztését is jelenti. A pályázat célja az egyes szigetelési rendszerekről, termesztő közegekről és speciális növényalkalmazásokról megalapozott szakmai vélemény kialakítása.
A megjelenő pályázatok lehetőséget adnak a szakembereknek, hogy bemutatkozzanak, megmutassák munkáikat, megméressék magukat a hazai piacon.
A pályaművek ősszel Vándorkiállításként több helyszínen is kiállításra kerülnek.
Beérkezési határidő: 2014. szeptember 8.

De nemcsak rájuk gondoltunk!
Online fotópályázat!

Szeretnénk, ha a zöldépítészet elkötelezettjei fényképezőgépet ragadnának és az itthoni zöldtetőket, zöldfalakat lencsevégre kapnák és megküldenék nekünk, olvasóinknak, akik eldönthetik, szerintük melyek Magyarország legszebb zöldtetői, zöldfalai?
Várjuk a képeket a ZEOSZ titkárságára, a feltöltés a nyáron folyamatos.
Képméret: JPEG, minimum 800x600 pixel!

Részletek hamarosan.

Forrás: http://zeosz.hu/