Átadták a Madách teret, majdnem jó lett

Kategória: 

Az már elég nagy eredmény, hogy városképbe illeszkedő, szóval úgy más az elmúlt évek felújításaihoz képest, hogy nem üt el azoktól rettenetesen.

Itt van például ez a biciklitároló:

 

Ami egyértelműen más, mint az új főutcában megszokott hurok:

 

De azért legalább apai ágon unokatestvérek, távoli rokonok, vagy minimum: lyuksógorok. Óriási előnye a Madách térinek a másikhoz képest, hogy bár csúnyább, hozzá tudod erősíteni a bringádat, ami a hurokról kevésbé mondható el. És kedves apróság, hogy bevonták gumival az tároló oldalát, hogy ne karcold össze vele azonnal a bringádat: kár, hogy csak a keret felső részét, ameddig Shaquille O’Neal bringáján kívül semmi sem ér fel.

 

Na de: a Madách tér egésze sem lett rossz, csak a részletek rettenetesek időnként. Oké, eleve nincs túlgondolva, de jók a zöld sávok, jó, hogy van tér az átmenő forgalomnak, jók a váratlan kiszögellések, még a kockafákat is szeretem, bár árulkodó, hogy ezeknek semmivel sem kisebb a koronájuk, mint a körútiaknak, pedig azoknak a tervek szerint már egy egybefüggő hasábot kéne alkotniuk: nem nőnek ezek sehova, csak önmagukba kereteződnek. De azért jók.

 
 
 

Viszont a burkolat valami fertelmes. Lehet, hogy csak nekem nincs építészeti humorom, de a mostaninál csak esztétikusabb vagy ötletesebb köveket lehetett volna lerakni: sokkal szebb a főutca fehér, elegáns burkolata, de még a körút K-lapjai is százszor szerethetőbbek, mint ez az ötlettelen, anyagában mocskosnak tűnő, vigasztalan izé:

 
 

Ahogy a Bite bódé is elhúzhatna máshová, akármennyire is nincs bajom a süteményeikkel, és ha már megy, vihetné magával a térburkolatot:

 

Ja, one more thing: valaki elmagyarázhatná az autósoknak, hogy mit jelent ez a titokzatos karika a tér bejáratánál (mondjuk elég hülye helyen van a tábla) :

 

Forrás és a képek forrása: varosban.blog.hu

Szerzők: 

Magyarósi Csaba