A Centenáriumi év méltó megvalósításához kérjük a szakma támogatását!

Kategória: 

Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink! Elődeink előtt tisztelegve, a Tájépítészeti és Településtervezési Kar a 2019. évet Centenáriumi évnek nyilvánította, améltó megemlékezéshez ezúton kérjük a szakma, a tanítványok, a kollégák, barátok és tisztelők segítségét, támogatását, elsősorban a Mőcsényi szobor felállításához, valamint az MM életmű kiállítás megvalósításához és a kapcsolódó mini konferencia, műhelybeszélgetés megrendezéséhez. 

Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

Elődeink előtt tisztelegve, a Tájépítészeti és Településtervezési Kara 2019. évet Centenáriumi évnek nyilvánította.

Márciusban Balogh András festőművész, művésztanár munkássága, emberi és tanári nagysága előtt tisztelegtünk centenáriumi kiállítással és konferenciával. A magyar tájépítész szakma itthon és külföldön egyaránt elismert, iskolateremtő professzora, Mőcsényi Mihály idén novemberben lenne 100 éves. Méltó megemlékezésként novemberben és decemberben Professzor Úr tiszteletére rendezünk tudományos konferenciát, életmű kiállítást, műhelybeszélgetést és avatunk Mőcsényi szobrot a Felső kertben.

A költségek előteremtése érdekében a konferenciára és a kiállításra több pályázatot is beadtunk, és különböző intézményektől is kértünk támogatást. A pályázati források azonban idén szűkösnek tűnnek, aligha fogják fedezni a rendezvények költségeit, s nem is mindegyik kiadási tételt lehet beállítani egy pályázatba.

Ezúton kérjük a szakma, a tanítványok, a kollégák, barátok és tisztelők segítségét, támogatását, elsősorban a Mőcsényi szobor felállításához, valamint az MM életmű kiállítás megvalósításához és a kapcsolódó mini konferencia, műhelybeszélgetés megrendezéséhez. 

A támogatásokat az Ormos Imre Alapítvány (Adószám: 18228421-2-43; Cím: 1118 Budapest, Szüret utca 9/A) gyűjti, elkülönített kereten, és igény esetén igazolást állít ki. Az Ormos Imre Alapítvány számlaszáma: OTP 11711034-20838357. A megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni: „MM_C támogatás". A centenáriumi év rendezésére felajánlott támogatásokat, adományokat lehetőleg 2019. június 30-ig kérjük megküldeni.

Tisztelettel, előre is köszönjük a támogatásokat, felajánlásokat a Möcsényi Centenáriumi Év szervezői nevében!